Belle and Sebastian

[Tidsinställt]

While I'm still young I dream my days away.

I dream my days away. I just let them pass. I dream my days away.
- Broder Daniel
 
[Tidinställt]

Bilder från niornas avslutningsmiddag.

 
Lite såhär såg det ut på niornas avslutningsmiddag "Sista kvällen med niorna". Lärarna gjorde sketcher om några elever (fick tyvärr ingen bra bild på det), vi åt mat (jag åt bara frukt och bröd), lekte lekar som jag varit med och planerat, fick "diplom" och presenter från lärare, hade roliga raster utomhus, åt kladdkaka och dansade till halvdålig musik med trötta fötter. Det var en kul middag med massa skratt och alla var jättefina. Men det kändes så vemodigt på slutet när det var ett bildspel och veta att det där var sista gången i mitt liv jag såg en del personer. Alla jag känt och umgåtts med på mellanstadiet, alla jag önskat jag pratat mer med, alla jag haft förutfattade meningar om som säkert inte alls stämde och så vidare. Det kändes rätt konstigt faktiskt. Men nu säger jag hej gymnasiet och hej nya människor!
 
[Tidsinställt]

London

 
Länk
 
Nu sticker jag till ett av de bästa ställena i världen - London. Har några tidsinställda inlägg men sen hörs vi. Kram.

Skolavslutningen

Här är lite från min skolavslutning. Vi samlades först i kyrkan och radade upp oss på bänkarna som var skyltade med 9D-flaggor. Någon höll tal, de som valt musik på elevensval uppträdde och sjöng hur fint som helst och stipendium till nian med högsta betyg delades ut. Det gick till Vega som ni ser som är typ den smartaste jag känner så det var inte en så stor överraskning, för mig i alla fall. Sedan gick vi upp till skolan och  satte oss för sista gången i samlad trupp i vårt klassrum. Leif pratade lite och sedan fick vi betygen. Har inte så mycket att säga om det mer än att jag höjde mig i kanske fyra ämnen och jag lyckades få D i matte vilket känns så himla skönt eftersom den bara gått utför den här terminen. Sen var det glass och jag hann bara krama farväl av två personen som inte går i min klass innan vi skynade oss upp på flaket. Och det var så himla BÄST. Vi skreksjöng till Spice Girls, hoppade så hela vagnen gungade till boom boom boom boom! och försökte hänga med så gott vi kunde till Ingen sommar utan reggae när vagnen körde runt om i vårat lilla samhälle. Efter massa mer musik och skrikande så stannade vi vid missionkyrkan där vi åt tårta och såg på Gustavs film från Barcelona och ett bildspel jag gjort. Sen fick våra mentorer presenter och Jazmine delade ut teckningar hon gjort. Sen gick vi ut och hade kramring och då började mina tårar rinna på riktigt och allt var så himla sorgligt. Och blev så rörd den dagen. Rörd över Anton som sa att "Din nya klass kommer älska dig precis lika mycket som vi älskar dig, det kommer gå bra", rörd över kramarna jag fick av Ludvig och Rebecca när jag grät så mycket och rörd över alla inlägg i våran fb-grupp. För vi kommer nog ändå aldrig vara över, världens bästa klass 9D.
 
Grät massa mer den dagen och beredde mig på att vara ensam ännu en kväll men det slutade med att jag och Nina drog iväg på ett avslutningsfirande som blev jätteroligt. Träffade folk, fick höra av en kompis från konfan att jag blivit jättefin och badade med kläderna på för det regnade ändå så vad gör det om man blir ännu mer blöt. Så det vart ändå himla lyckat. Dagen var mest bara massa känslor överallt, lycka, sorg och panik. Men jag överlever nog.

River en vacker dröm

 
Hej. Så mycket som hänt sedan sist: 
1. Jag har livit vegetarian! Så lycklig över att jag äntligen bestämde mig och tog steget, woho.
2. Sista kvällen med niorna. Skrattade, åt bara frukt och kladdkaka, såg ut som en yr höna på scenen, dansade fult, fotograferade massa suddiga bilder och gick sedan hem i kvällssolen i sällskap av Nina och Jossan med fötter som värkte.
3. Hade skolavslutning och sista "dagen" i grundskolan. Lycka på ett flak och sedan tårar i massor.
 
Så mycket blandade känslor överallt. Senare får ni se bilder från alltihop. Hallonkyssar.
 
 

Jag har lurat mig själv för många gånger nu

 
Efter två nätter av sömnlöshet och dumma tankar så är det skönt med en dag som går bra. Ler till två personer, en på väg till skolan och en på väg hem. En som jag känner rätt väl ändå och en främling som är tiotals centimeter kortare än jag. Och leendena är äkta. Två helt olika anledningar men fortfarande äkta. Hoppas på sömn i natt. Kramar.
 

Lite om vad som hänt de senaste dagarna

(tumblr)
Hej. I måndags hade jag mina tre sista lektioner på hela grundskolan. Känns mest överväldigande men är lycklig ändå. Gymnaiset är bara några månader ifrån och det är ju dit jag längtat så länge nu. På eftermiddagen så badade vi i älven och hade knytkalas och jag lyckades såklart få massa ångest då också. Som tur frågade min fina kompis en sådan enkel sak som "hur är det?" och även om jag inte kunde svara riktigt så gjorde det sitautionen mycket bättre. Min tisdag och onsdag har jag spenderat med att planera för niornas avslutningsmiddag "Sista kvällen med niorna" som elevensval. På tisdagsmorgonen blev det jättestelt, eftersom vi var två olika gäng som skulle styra upp det hela, och den andra delen var folk från min gamla klass. Men det släppte sen och jag skrattade mer den dagen än vad jag gjort på länge. Sen igår så hade mina kompisar varit med och arrangerat en öppen scen här i mitt samhälle så då var jag där i några timmar. Så himla roligt. Jag och Nina dansade till Hannah Montana, Anton var där uppe säkert tio gånger, improviserade dikter, ljusshow, riktigt band, och sen massa flummusik på slutet då någon tyckte "man kan väl gå upp på scenen och bara jamma tillsammans!" och skrattade så himla mycket. Åh. Annat jag gjort är att lyssna på Ulrik som gästredaktör i musikguiden och varit arg på allt och alla. Men just nu, när jag sitter här, känns det faktiskt ganska bra.

Barcelona - Dag två

Nu kommer äntligen fortsättningen, nu när jag inte har mer skolarbete alls(!!):
Vi började dag två att dela upp oss - de som förut sagt att de ville till Camp nou åkte dit med Leif och Daniels pappa, och vi som skulle på sagrada famillia började vandringen dit med Eriks mamma och Jossans pappa.
Jazmine, Alva, Vega, Betty,Tove, Emil, Erik, Rebecca och sen lite av Jessica och Rebecca bakom Tove. Sen var även Ludvig och Jossan med.
Sen hittade vi dit. Och jag som tycker gamla kyrkor är tråkigast någonsin (lite konsigt eftersom jag hänger i missionkyrkan relativt ofta, men den är ju inte gammal heller) tyckte ändå att arkitekturen var riktigt häftig.
Och lite såhär såg det ut innuti. Alla andra bilder blev tyvärr suddiga eller överexponerade. Det var tänkt att vi skulle vara där i en och en halv timme men flera av oss (till exempel jag) tröttnade rätt fort så vi satt utomhus och sen fick alla gå tidigare ändå.
Då åt vi lunch på KFC som låg i närheten. Alla bilder blev dåliga här också, och de som jag tog med mobilen går ju inte att få tag på längre. Jag, Rebecca och Tove tänkte hursomhelst att "vi måste ju ändå testa de riktiga kycklingbitarna" och delade på en hink med nio bitar i och oj, vi var inte beredda på hur mycket mat det blev. Och en två liters pepsi fick vi till haha. Sedan gick hela gruppen därifrån med flottiga händer och var antingen jättemätta eller halvhungriga. Sen klantade sig Viktoria (Eriks mamma) och gick åt fel håll så vi gick typ en hel mil runt i Barcelona innan vi var tillbaka på vandrahemmet igen.
Då tog vi bussen till Parc güell. Där var det fin utsikt, fast det syns inte så bra genom ett dåligt objektiv och med inställningar som inte stämmer. Men hade inte tid att fota så vackra bilder under resan, utan det blev mest hur som helst.
Jag hade köpt jordgubbar under våran långa promenad när vi var vilse. Anton ville gärna posera med dem.
Här är alla på en utkiksplats, platå, eller något där man i alla fall kunde sitta.
Lite senare åt vi buffé till middag på en resturang några meter ifrån vandrarhemmet.
Och efter det var det äntligen dags för glassen vi hade spanat på dagen innan. Fanns så många roliga smaker - nutella, kinderägg, kokos, smurf (smakade tuggummi) och flera andra. Kokosglassen var på riktigt godaste glassen jag ätit. Åh saknar den.
Sen fortsatte vi gå på ramblan innan vi gick hemåt. Hamnade rätt långt fram i sällskap av dessa pojkar och de andra visste inte riktigt vart vi var men det ordnade sig sedan när de tog en genväg och kom i kapp oss. Och sen avslutade vi tisdagen på ett annat trevligt sätt men inget jag tänker dra upp här hihi.
 

Andra juni.

Lite instagrambilder från de senaste dagarna (@konsekvenser) Jag har varit rätt tyst här, jag vet. Men ångest och skolarbeten har stått ivägen och jag har inte orkat redigera mer Barcelonabilder. Men imorgon är sista riktiga skoldagen och sen har jag elevensval, så då har jag tid att både redigera och blogga igen! Boken på sista bilden köpte jag igår och när jag såg titeln och stjärnorna så blev jag förälskad och tänkte - Den m å s t e jag ha. Känner på mig att den är cirkus bäst i världen. Nu ska jag snart gå och lägga mig efter att ha försökt göra färdigt sista skolarbeten + baka till knytkalas + ha lite fritid + plocka ihop skolböcker som ska lämnas in. Så är hur trött som helst igen. Men det blir säkert bra sen när sommarlovet snart kommer och jag får sova åh. Kram.